Medicamentele BP îmbunătățesc regenerarea în masă musculară

Un medicament de tensiune arterială utilizat frecvent nu numai că îmbunătățește regenerarea masei musculare rănite, cu toate acestea protejează, de asemenea, împotriva irosirii sale de inactivitate, potrivit echipei de studiu de cercetare Johns Hopkins.

„Scopul anchetei a fost de a descoperi o metodă de a opri o circumstanță slabă să se agraveze în situația masei musculare vechi care este rănită sau nu este folosită”, a declarat Ronald Cohn, profesor asistent de pediatrie, precum și neurologie în McKusick- Nathans Institute of Genetic Medicine, Johns Hopkins University Institution of Medicine.

„Oricât de încântat am vedea că terapia cu losartan la șoareci a avut un impact pozitiv asupra regenerării în masă musculară, am fost foarte șocați, precum și extatic prin prevenirea sa izbitoare a atrofiei de uz”, a adăugat Cohn.

Pentru a verifica funcția lui Losartan în regenerarea leziunilor în masă musculară în contextul îmbătrânirii, echipa Hopkins s-a ocupat de 40 de șoareci care, la 21 de luni, au fost gândiți la geriatrică. Cercetătorii au aruncat o privire asupra țesutului de masă muscular decolorat la microscop la patru zile, precum și încă o dată la 19 zile, încercând să găsească indicații de regenerare: fibre mici cu nuclee mai mari decât de obicei.

După patru zile, nu au văzut nicio diferență în numărul de fibre de regenerare între șoarecii tratați cu losartan, precum și cei care nu sunt tratați. Cu toate acestea, după 19 zile, șoarecii tratați cu losartan au avut aproximativ 10 până la 15 % din formarea țesutului cicatricial, comparativ cu 30 până la 40 % din formarea țesuturilor cicatrice la cei care nu sunt tratați.

În continuare, cercetătorii au efectuat experimente de disuze pentru a descoperi dacă Losartan, pe lângă îmbunătățirea regenerării în masă musculară, poate avea aplicații științifice și mai largi în securitatea împotriva atrofiei imobilizării.

Din nou, folosind șoareci în vârstă de 21 de luni, tratat pe jumătate cu losartan, precum și pe jumătate nu, echipa de data aceasta a tăiat piciorul ideal din spate al șoarecilor până la genunchi, imobilizând doar mușchii strălucitori; În caz contrar, șoarecii erau de obicei activi.

După 21 de zile, mușchii strălucitori ai animalelor au fost cântăriți, precum și comparați la microscop. Animalele care nu sunt tratate cu Losartan au pierdut 20 % din masa mușchilor lor shin imobilizați.

„Când am văzut că pierderea fibrelor de masă musculară a fost prevenită în totalitate de terapia cu losartan, a fost destul de atrăgătoare”, a adăugat Cohn.

Studiul de cercetare a fost publicat în revista Science Translational Medicine.

Leave A Comment

Recommended Posts